Thermaalbad

Thermaalbad

Bron van gezondheid, weldaad en ontspanning

Thermaalbad Arcen dankt zijn naam aan de baden met thermaalmineraalwater van 35-36 °C, dat opwelt vanuit een 892 meter diepe bron. Het thermaalwater bevat onder meer de mineralen: fluoride, jodide en ijzer. Door deze unieke samenstelling van sole-sterkte heeft het thermaalmineraalwater een heilzame werking. Door de aangename warmte voelt u direct alle spanning uit uw lichaam wegvloeien.

In de thermaalbaden vindt u allerlei faciliteiten die uw bezoek extra aangenaam maken. U kunt heerlijk genieten van de weldaad van bruisend thermaalmineraalwater (35-36 °C) op de bubbelbanken in het water. Of ga eens onder de waterval staan om te voelen hoe ontspannend het stromende water is voor uw nek en schouders. Ook de whirlpools en onderwater straalmassages zijn een echte verwennerij voor uw belaste spieren. En na enige tijd in het water doorgebracht te hebben, is het zeer aangenaam om even weg te dromen in onze ruststoelen.

De toegang tot de sauna’s is inbegrepen. Het saunagedeelte bestaat uit 6 Finse sauna’s: alpenkruiden, limoen, rozemarijn, eucalyptus en hebben een temperatuur van 80-90 °C. Tevens vindt u er diverse andere faciliteiten zoals voetenbaden, dompelbad, douches en een buitenbad van 29 °C met thermaalmineraalwater.

In Thermaalbad Arcen vergeet u alle dagelijkse beslommeringen en kuurt u op een verantwoorde wijze. Een professioneel team staat klaar om totale ontspanning te garanderen. Let op: in het Thermaalbad is badkleding verplicht en in het saunagedeelte is badkleding niet toegestaan.

Openingstijden

Het Thermaalbad is dagelijks geopend van 08.30 tot 23.00 uur. Het beautycentrum is geopend van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 20.00 uur, op vrijdag en zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur en op zondag van 09.00 uur tot 20.00 uur.

Huurprijzen

Handdoek € 4,- (borg € 10,-)
Badjas € 8,- (borg € 25,-)
Slippers € 4,-
Huurpakket (handdoek, badjas, slippers)€ 14,- (borg € 35,-)

Let op: badkleding is verplicht in onze thermaalbaden

Om uw verblijf verder zo aangenaam mogelijk te maken kunt u ook gebruik maken van extra voorzieningen waaronder stoomcabines, kruidenbaden, snelbruiner, massagestoelen of een infrarood cabine. Informeer bij de receptie van Thermaalbad Arcen naar de actuele prijzen.

Kuren en Fysiotherapie

De afdeling fysiotherapie binnen het Thermaalbad is een reguliere praktijk voor fysiotherapie waar iedereen die problemen heeft met zijn/haar bewegingsapparaat terecht kan. De fysiotherapeuten maken in de behandeling naar eigen inzicht gebruik van de fitnessruimte, de thermaalbaden en de individuele behandelruimtes. In veel gevallen worden uw behandelingen vergoed via uw zorgverzekeraar. Voor mensen met aandoeningen als Reumatoïde artritis, Artritis psoriatica, Ziekte van Bechterew, Fibromyalgie en Artrose, en voor mensen met chronische pijnen en vermoeidheid van andere origine kan het kuurcentrum van Thermaalbad Arcen uitkomst bieden. Met een persoonlijk kuurprogramma van oefeningen, behandelingen, massages, rust en adviezen wordt gestreefd naar een vitaal leven. Uiteraard zal hiervoor veelvuldig gebruik gemaakt worden van het fluoride-, ijzer en jodidehoudend thermaal-mineraalwater. De fysiotherapie en de diverse kuren worden in samenwerking met Health Care Bad Arcen aangeboden.

Vraag uitgebreide informatie over kuurdata en prijzen voor 1, 2 of 3 weekse kuren bij Thermaalbad Arcen
via: +31 (0) 77 – 47 316 09.